Handels- och administrationsprogrammet

Inriktning Handel och service

Handels- och administrationsprogrammet är för dig som vill ha en yrkesutbildning inom handel och service; vill göra delar av utbildningen på ett företag samt vill kombinera skola och idrott.

OM PROGRAMMET

Handelsprogrammet är en bred utbildning för dig som är intresserad av att driva eget företag, handel, service, försäljning (både i butik och på webben) och marknadsföring.

Under årskurs 3 får du möjlighet att starta och driva ett UF-företag (Ung Företagsamhet). Du har arbetsplatsförlagt lärande (APL) 15 veckor under din studietid. Under dessa veckor jobbar du mot programmets mål genom att du gör delar av kurserna på en arbetsplats.

HANDEL OCH SERVICE

Inriktning handel och service riktar sig till dig som tycker om service och kommunikation, butiksarbete, inköp, marknadsföring i butik, försäljningsarbete, entreprenörskap och ledarskap.

EFTER GYMNASIET

Efter gymnasiet har du grundläggande kunskaper för att kunna jobba med försäljning, inköp, kundservice och butiksarbete. Kunskaperna du tillägnat dig har du nytta av i många yrken. Du blir också behörig till yrkeshögskolan där kan du t.ex. läsa vidare inom ekonomi, marknadsföring, turism, ledarskap m.m. För grundläggande behörighet behöver du komplettera med Engelska 6 (100p), Svenska 2 (100p) och Svenska 3 (100p).

Mer information om behörighet, ämnen och kurser hittar du i programbladet.

HA21

Handelsprogrammet

STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE
Torbjörn Nilsson, tel: 0280-182 14
torbjorn.nilsson@msgskola.se