Vilket jätteåk!

Hanna Aronsson-Elfman, som går i åk 4 på vårt alpina skidgymnasium, slog till med kraft i världscup-slalomen i amerikanska Killington igår.

Foto: Malungs skidgymnasium

Hanna hade startnummer 60 på bröstet och lyckades i första åket klättra till 28:e plats och fick därigenom åka ett andra åk – och vilket åk det blev! Hanna var näst snabbast ner, endast Mikaela Schiffrin som vann tävlingen, hade ett snabbare andraåk. Den snabba tiden gjorde att Hanna landade på en fin femtondeplats totalt och fick nya fräscha världscuppoäng.

Bra jobbat Hanna! 🙌💪

Hundbesök

Gårdagen var spännande när M.V.G Specialsök9 med hundarna Isse, Ebba och Hedda besökte skolan. Hundarna är inriktade på narkotika och vapensök och deras närvaro på skolan är ett led i skolans förebyggande arbete mot droger. Den här gången blev det ett träningspass utan resultat.

Vi tackar för besöket och välkomnar hundarna tillbaka!

Isse, Ebba och Hedda med sina förare.

VM-guld i Big Air

Igår kväll svensk tid tog Oliwer Magnusson, en av våra ”gamla” freeski-elever, sensationellt VM-guld i Big Air i Aspen, Colorado.

Att Oliwer var duktig visste tränarna på skolan sedan tidigare. Men efter en höst präglad av läger på hemmaplan, i Kläppens nya airbag-arena, har utvecklingen gått spikrakt uppåt för den gode Oliwer och han satte två kanonåk i finalen och fick därmed kliva högst upp på pallen. Oliwers utveckling och pallplats på VM är ett tydligt tecken på att övning ger färdighet och förhoppningsvis kan han vara ett föredöme för de yngre som kommer efter.

Bra jobbat Oliwer – och stort grattis till VM-guldet!

Bild från fis-ski.com

Ny JVM-medalj!

Idag stod damernas slalom på schemat och efter andra åket stod det klart att Moa Boström Müssener skulle få kliva upp på den näst högsta pallen och få en silvermedalj runt halsen. Grattis Moa – bra jobbat!

Sara Rask slutade på en åttondeplats och gårdagens segrare Hanna Aronsson Elfman körde tyvärr ur i andra åket.

Moa och Sara lämnar nu juniortävlandet i Bansko för ta sig upp till Åre där de ska köra mot ”de stora tjejerna” i världscupen – Kör hårt och ha kul!

JVM-guld till Hanna

Hanna Aronson Elfman som går tredje året på vårt alpina riksgymnasium krossade allt motstånd när hon tog guld i storslalom vid junior-VM i bulgariska Bansko idag efter att igår ha missat pallen i Super-G med ynka 38 hundradelar.

Idag gick det alltså bättre då hon satte två stabila åk i storslalomen och gick i mål hela 75 hundradelar före tvåan Marte Monsen från Norge.

Hanna Aronsson Elfman (foto: skidor.com)

Moa Boström Müssener, som går sista året på RIG alpint, körde upp sig i andra åket och slutade på en sjundeplats. Vår alumn Sara Rask knep fjärdeplatsen .

En bra dag för Malungs skidgymnasium – helt enkelt!

Grattis ECObox UF!

Ett av MSG:s UF-företag läsåret 20/21, ECObox UF, har vunnit SM-guld i kategorin Bästa UF-webbsajt. Tidigare under läsåret premierades de även regionalt för sin logotyp.

Företagets affärsidé går ut på att vara återförsäljare av biologiskt nedbrytbara take away-kartonger till snabbmatskedjor och mataffärer. Företaget har stort fokus på hållbar utveckling vilket ligger helt rätt i tiden.

Stort grattis och lycka till i framtida tävlingar och med att ta affärsidén vidare!

BRA JOBBAT!

FN-rollspel

Den 23 oktober hade alla samhällsklasser på MSG förberett sig för att leva in sig i rollspelet Säkerhetsrådet FN. Cirka 36 elever var indelade i olika grupper/länder; Ryssland, Iran, Israel, Kina och USA.

Ämnet för säkerhetsrådet att diskutera var Iran-konflikten och kärnvapennedrustning. Eleverna levde sig in i sina olika roller och levererade mycket bra tal och diskussioner. Det var inspirerande och nyttigt att göra rollspelet (och att bära ansiktsmasker på grund av coronapandemin) och att ta del av hur säkerhetsrådet arbetar med svåra frågor. Bra jobbat alla!

Ansökan till RIG öppen!

Nu är ansökan till våra riksidrottsgymnasieutbildningar öppen. För att se hur du söker – klicka på den gren som intresserar dig!

Utbildningen måste sökas genom Svenska Skidförbundet senast 1 december. Därefter görs vanlig gymnasieansökan. Läs mer om hur man ansöker här.

Föräldrainformation (åk 1)

Normalt sett skulle vi ha samlat alla vårdnadshavare till våra ettor i aulan för föräldramöte, men i dessa pandemitider och restriktioner att följa får det istället bli en digital lösning.

Här följer en film där rektor och biträdande rektor ger grundläggande information till vårdnadshavare i åk 1 om vad gymnasiet går ut på.

Bildspelet som används i filmen hittar du här.