Försäljnings- och serviceprogrammet

Läsåret 22/23 byter Handels- och administrationsprogrammet namn till Försäljnings- och serviceprogrammet.

Försäljnings- och serviceprogrammet är för dig som vill ha en yrkesutbildning inom försäljning, handel, kommunikation och service; vill göra delar av utbildningen på ett företag, samt vill kunna kombinera skola och ishockey.

OM PROGRAMMET

Försäljnings- och serviceprogrammet är en bred utbildning för dig som är intresserad av handel, service, försäljning hållbar utveckling och av att driva eget företag.

Under årskurs 3 får du möjlighet att starta och driva ett UF-företag (Ung Företagsamhet). Du har arbetsplatsförlagt lärande (APL) 15 veckor under din studietid. Under dessa veckor jobbar du mot programmets mål genom att du gör delar av kurserna på en arbetsplats.

EFTER GYMNASIET

Efter gymnasiet har du grundläggande kunskaper för att kunna jobba med försäljning, inköp, kundservice och butiksarbete. Kunskaperna du tillägnat dig har du nytta av i många yrken. Du blir också behörig till yrkeshögskolan där kan du t.ex. läsa vidare inom ekonomi, marknadsföring, turism, ledarskap m.m. För grundläggande behörighet behöver du komplettera med Engelska 6 (100p), Svenska 2 (100p) och Svenska 3 (100p).

Mer information om behörighet, ämnen och kurser hittar du i programbladet.

FS22

STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE
Torbjörn Nilsson, tel: 0280-182 14
torbjorn.nilsson@msgskola.se