Ung företagsamhet

Ung företagsamhet har bedrivits länge hos oss på MSG främst bland elever på Handels- och administrationsprogrammet och Ekonomiprogrammet då dessa program har haft störst möjlighet att bedriva företagsverksamhet inom ramen för ordinarie undervisning. Inför läsåret 21/22 kommer fler program, tex Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet, ha möjlighet att bedriva UF. Detta görs möjligt i och med att programmen lagt till kursen Entreprenörskap och företagande som valbar kurs för kommande läsår.

Läsåret 20/21 har hela 11 företag inom Ung företagsamhet startat på MSG. Här nedan följer en kort presentation av företagen.

Evolve Marketing UF

Vi ska marknadsföra mindre företag genom sociala medier för att utveckla företagets digitalisering samt utöka deras kundkrets och sprida information om tjänster, erbjudande med mera.

Saffran UF

Vår affärsidé är att köpa naturligt, framställd och högkvalitativ saffran från Afghanistan och sälja den vidare i Sverige till företag och privatpersoner.

Rainbow UF

Rainbow UF säljer egentillverkade armband och skänker en viss procent av vinsten till Stockholm Pride som står för att stärka alla HBTQ personers rättigheter i andra delar av världen.

Dala Glas UF

Vår affärsidé är att sälja glas med dalamotiv till svenska hushåll genom att måla dalainspirerade motiv på olika slags glas.

Supportershoppen UF

Vår affärsidé är att vi vill erbjuda supporterplagg till de som brinner för sina små små klubbar.

ECObox UF

Vår affärsidé är att vi kommer sälja takeaway lådor som är nedbrytbara till företag för att bidra till en minskad användning av hälso- och miljöfarligt material.

No Waste UF

Vår affärsidé att vi tänker skapa glass i olika former gjorda på bär och frukt som affärer inte längre kan sälja, men som fortfarande är tillräckligt fräscha för att äta, för att minska matsvinnet!

WEC Fishing UF

Vår affärsidé är att sälja egengjutna fiskedrag gjorda på miljövänligt material genom lokala återförsäljare samt på sociala medier, till privatpersoner och företag.

Healthy Life UF

Vår affärsidé går ut på att vara återförsäljare till andra stora företag som t.ex Herbalife.

Bouquet UF

Vår affärsidé är att sälja egentillverkade doftljus.

Fjällkaffet UF

Vår affärsidé är att vi har tänkt att köpa in kaffebönor och själva rosta, mala och paketera dem och sedan sälja som en produkt.