Idrott och studier

Malung-Sälens gymnasieskola – en skola med idrottsprofil

Vi erbjuder fantastiska möjligheter att kombinera gymnasiestudier med en idrottsutbildning av högsta kvalitet.

Riksidrottsgymnasium (RIG)

Malung-Sälens gymnasieskola kan erbjuda RIG i sporterna Alpint, Freeski och Snowboard.

Utbildningen är för dig som vill satsa på en internationell tävlingskarriär. Utbildningen är förlängd ett år för att du ska kunna kombinera dina studier med skid/snowboardåkning året runt.

Hit söker du som vill satsa mot den yttersta världseliten. Antagningen sker på idrottsmeriter.

Nationellt idrottsgymnasium (NIU)

Malung-Sälens gymnasieskola kan erbjuda NIU i sporterna freeski och snowboard (Freeridegymnasiet).

NIU är för dig som satsar på en nationell karriär inom freeski och snowboard. Du har möjlighet att utveckla din åkning utifrån dina egna uppsatta mål inom tävling och/eller friåkning. Antagningen sker på idrottsmeriter och betyg.

Skidlärargymnasiet

Skidlärargymnasiet är en riksrekryterande särskild variant av Hotell- och turismprogrammet, inriktning Turism och resor. Denna utbildning är för dig som vill kombinera skidåkning med arbete inom Sveriges snabbast växande näring – turismen. Du är intresserad av att arbeta med människor i en trendkänslig och utåtriktad bransch och får behörighet att arbeta som skidlärare.

Skidlärargymnasiet har ett väl utvecklat samarbete med företagen i Sälenfjällen, som är med och påverkar såväl den teoretiska som den praktikförlagda delen av utbildningen. Dessutom bedrivs samarbete med skidskolor i Österrike där Skidlärargymnasiet förlägger sin APL i årskurs tre. Antagning på betyg. Från och med höstterminen 2016 har Skidlärargymnasiet riksintag.

Hockey Academy

Ett unikt samarbete med Malungs IF

Malung-Sälen HockeyAcademy är en unik idrottsutbildning där du drar nytta av Malungs långa erfarenhet av elitsatsande idrottselever som vill kombinera sina studier med idrott. Toppmeriterade tränare i både hockey och fys kommer att leda träningen som är schemalagd under dagtid. Du kommer att få en unik närhet mellan skola, ishall, träningsanläggningar och boende. Hockey Academy har ett samarbete med Malungs IF och under kvällstid finns det möjlighet för dig att ingå i J18-laget. På Hockey Academy kommer du att få mer träningstid än inom större klubbar vilket kommer att ge dig en snabbare utveckling som hockeyspelare.

Individuella val, idrott

Skolan erbjuder individuellt val inom hockey.

Du söker nedanstående idrottskurser:

Idrott och hälsa 1-specialisering 100 p (Årskurs 1)

Idrott och hälsa 2-specialisering 100 p (Årskurs 2)

Ansökan sker på ordinarie ansökningsblankett med angivande av idrottsspecialisering som Individuellt val.

Om du vill ha mer information om idrottsstudier på Malung-Sälens gymnasieskola, kontakta vår studie- och yrkesvägledare.